חרטנו על דגלנו את מטרת הצמיחה הפוסט טראומטית, בעקבות הניסיון שלנו והקשיבות לצרכי האוכלוסיות שפגשנו, הקמנו תוכניות שמטרתן תמיכה, ליווי ונתינת כלים לצמיחה לאחר הטראומה.
כל העת אנו ממשיכים לפתח תוכניות מקצועיות נוספות לאוכלוסיות השונות: חיילות וחיילים בסדיר ובמילואים מילואים, שוטרות ושוטרים, שורדות ושורדי המסיבות באיזור רעים, משפחות שכולות, צוותים רפואיים, צעירות וצעירי העוטף ועוד…
תכנית ערב פתוח
אחת לשבוע בימי חמישי בין השעות 17:00 – 22:00 מתקיים בחווה ערב פתוח לקהל הרחב.
המרחב הפתוח פועל כבית בטוח וקהילתי המספק החזקה ושייכות, מקום לנוח ולהניח, מאפשר מענה טיפולי, ומציע מגוון סדנאות וכלים לצמיחה, עבור שורדי המסיבות והמעגלים הקרובים, צעירי העוטף ומפונים.ות ואנשי כוחות הביטחון וההצלה.
צעירים וצעירות מגיעים למרחב פתוח ודינאמי אשר מציע מגוון של טיפולים וסדנאות: טיפולי מגע, סדנאות טיפול בהבעה ויצירה, פינות התייעצות להתאמה אישית של הומאופתיה והרבליזם, מעגל נגינה עם מוזיקאים ומיוזיקאיות, סדנאות תוכן להקנייית כלים לצמיחה אישית פוסט טראומטית.
כמו כן מתקיים בחווה אחת לחודש ערב מונחה של תרפיה במוזיקה עם אוזניות אלחוטיות.
שיקום תעסוקתי
תכנית תהליכית ארוכת טווח שמתקיימת עם קבוצת שווים. המשתתפים מבצעים משמרות בחוות האור למזיגת נרות והכנת קרמיקה, הכשרה, רכישת כלים וליווי בתעסוקה מקצועית יצרנית יחד עם פגישות שבועיות עם אנשי טיפול וליווי ומתן מענה מותאם – פרטני וקבוצתי להתמודדויות ולקשיים שעולים בדרך.
התכנית מקדמת חזרה לשגרה, תפקוד והשתלבות הן בעולם התעסוקה והן בחברה בכלל, וכל זה בתנאים מכילים, בקצב מותאם, שמאפשר צמיחה וגדילה בסביבה טבעית תומכת ומכילה.
קהל יעד: צעירים וצעירות משתתפי המסיבות ומפונים מהדרום.
רקע: כשלב מתקדם בתהליך השיקום המורכב עם טראומה, תעסוקה היא כלי משמעותי לצמיחה ולפיתוח של חוסן וכישורי חיים. תעסוקה מחברת לכוחות ומסוגלות, יוצרת מסגרת ושגרה, ומקנה כלים רבים של וויסות והתמודדות. העבודה בחוות האור מחברת את המשתתפים למקום יצרני ואקטיבי, כלפי עצמם וכלפי החברה כולה.
מטרות
- הבניית נתיב תעסוקתי
- יצירת קבוצת שייכות משמעותית
- יצירת שגרה וקידום יכולות תפקודיות
- חיזוק תחושת המסוגלות הביטחון האישי
- ביסוס חוסן מנטלי וקידום צמיחה
פרויקט רימון - מוכרחים להמשיך לנגן
חוות מרפא בשיתוף עם בית ספר רימון למוזיקה, בית היוצר של אומנים רבים, נרתם למען השורדים וביחד יצרנו קורס כתיבה והלחנה בן 20 מפגשים. הקורס מתקיים בבית הספר רימון בניהולו והנחייתו האישית של יהודה עדר, מבחירי המוזיקאים בארץ וכולל כיתות אומן עם מוזיקאים ידועים.
הקורס מעניק הזדמנות ייחודית לשורדים להשתמש בכתיבה והלחנה כביטוי ועיבוד לחוויות הקשות מנשוא שעברו בתוך מסגרת קבוצתית עם ליווי טיפולי אשר בסיומו מתקיים מופע סיום של הבוגרים.
קהל יעד: משתתפי המסיבות
מוזיקה בכלל וכתיבה והלחנה בפרט הם תהליכים המקדמים ומסייעים לעיבוד וביטוי של חוויות טראומטיות. לקחת כאב או טראומה ולהתמיר אותו לכדי יצירה מקדם את התנועה והעיבוד הרגשי לכיוון צמיחה והתפתחות.
המחזור הראשון של התכנית הסתיים בחודש מרץ 24.
תכנית תהליכית לאורך שנת האבל הראשונה
אירועי ה7 לאוקטובר הכניסו משפחות רבות אל משפחת השכול. הטראומה הקולקטיבית שחוותה מדינת ישראל צרובה עמוק בליבם של בני המשפחה שאיבדו את יקיריהם.
מתוך הקשבה לצורך נוצרה תכנית ייחודית לגעת ולעבד את האובדן של כל בני ובנות המשפחה: הורים, סבים וסבתות, אחיות ואחים, בני ובנות זוג – בין אם היו נשואים ובין אם לא.
קהל יעד: משפחות שכולות
מטרות התכנית
- יצירת מרחב המעניק הכרה ולגיטימציה לאובדן ולכאב הנורא
- יצירת מרחב מכיל המאפשר יצירת שותפות עמוקה
- מציאת עוגנים העוזרים ליצור גשרים קטנים מעל סערת האובדן
- אפשרות ליציאה מהבית למפגש עם אנשים החולקים את אותו כאב ליצירת קרבה – קהילה
תיאור התכנית:
* קבוצות תמיכה "רכבת" עם מנחות/ים מנוסות/ים: להורים שכולים, לאלמנות/ים ובני/ות זוג, לאחים ולאחיות.
* מטפלים/ות ומלוות רוחניות מקצועיות בעלי ניסיון בליווי שכול אזרחי ואובדן טראומטי – שמציעים נוכחות קשובה לצרכים השונים.
* טיפול הוליסטיים: שיאצו, עיסוי, רפלקסולוגיה, הומאופתיה ורפואת צמחים.
* סדנאות יצירה וביטוי אומנותי: ציור, פיסול, רקמה, מוסיקה ונגינה.
לגעת בסיפור: סדנאות קבוצתיות לכתיבה אישית
"לגעת בסיפור" – סדנת כתיבה חוויתית שנוגעת בסיפור האישי ובמקומות הכי כואבים – הזיכרון, הגעגוע, הכאב, החרדה, ומעניקה חופש והחלמה דרך מילים משחררות ומרפאות.
קהל יעד: משתתפי המסיבות
עיבוד הטראומה באמצעות כתיבה. יציאה למסע כתוב אל מקומות ורגעים בעקבות משקעי הזיכרון. תהליך של עיבוד רגשות, תיקוף רגשות ומציאת עוגנים של תקווה כחלק מתהליך הריפוי וההחלמה.
מטרות:
- לייצר מרחב בטוח לביטוי אישי וביטוי של הטראומה והכאב.
- למצוא את התקווה מתוך הכתיבה כדי לנסות ולהחזיר משמעות לחיים.
- לשפר את תחושת המסוגלות האישית והערך העצמי דרך הכתיבה כחלק מתהליך ריפוי והחלמה.